TragačPet stvari za poslovni uspjeh koje ne zahtjevaju nikakav talenat!

7 januara, 2018admin

Da li mislite da je talenat osnovni razlog nečijeg uspeha? Ako je tako, onda se duboko varate. Biti uspešan u nečemu najviše zavisi od nekoliko sposobnosti koje većina ljudi može lako da razvije. Ovih 5 aktivnosti ne zahtevaju nikakav poseban talenat, ali itekako utiču na vaš uspeh.

 1. Odsustvo kašnjenja
  Ako imate nesrećnu naviku da uvek i svuda kasnite, to može imati posledice na vašu reputaciju i odnose sa drugima. Spremite unapred sve što ćete sutradan obući ili poneti na posao, lezite na vreme da spavate, uračunajte nepredviđene okolnosti poput gužve u saobraćaju i krenite ranije na posao. Obavezno nagradite sebe za svaki napredak u pravcu smanjenja vašeg kašnjenja!
 2. Poštovanje radne etike
  Uspeh na poslu dolazi kao rezultat vaše sposobnosti da procenite kakvo ponašanje je dobro za vas i vaš posao. To podrazumeva profesionalnost u ophođenju prema drugima (pa i vašem oblačenju), poštovanje drugih, preuzimanje odgovornosti za aktivnosti na poslu i odgovoran stav prema kolegama. Praktikovanje ponašanja koje pozitivno utiče na reputaciju vaše kompanije pomoći će vam da napredujete.
 3. Korišćenje neverbalne komunikacije
  Vaši gestovi, izrazi lica, držanje tela, ritam i ton glasa, vaše oblačenje… sve to može poslati snažnu poruku o stanju vašeg duha i misli. Ako znate kako da je koristite, neverbalna komunikacija može vam pomoći da ostavite željeni utisak, ali i da bolje razumete druge. Ove veštine nisu nikakva novina jer ih već koristite čitavog života, ali ako počnete svesno da ih upotrebljavate, znaćete kako da se postavite u presudnim situacijama za vašu karijeru.
 4. Zauzimanje pozitivnog i energičnog stava
  Jedna od najbitnijih stvari za uspeh jeste vaš stav prema istom. Koliko puta ste čuli da treba da budete pozitivni, ali je to nekada u datim uslovima prosto nemoguće? Međutim, imajte u vidu da je realnost stvar vaše perspektive i ono kako vi gledate na nju. Što je vaš stav pozitivniji, to ćete biti produktivniji. Zato bezuslovno zadržite visok nivo energije kako biste lakše rešili probleme i doneli odluke i uvek tražite pozitivne strane u svemu.
 5. Spremnost na promene, prihvatanje obuke i ulaganje dodatnog napora
  Za uspeh je bitno da uvek budete spremni da idete dalje i da napredujete. To podrazumeva da prihvatate promene bez otpora i da želite da učite. Ako vi ili vaš menadžment primetite nedostatak u vašim veštinama, to nije ništa strašno. Svet se menja svakoga dana, nova znanja se razvijaju, i vi morate da idete u korak sa njima. Budite otvoreni za sticanje novih znanja, usavršavanje i ulaganje dodatnog napora da budete što bolji u onome što radite.

Pretražite i zabavite se

U bilo kom trenutku potražite sve što vam treba, za vaše poslovne, zabavne ili lične potrebe.
Tragač vam pomaže da to lako i brzo pronađete.

Back to Bello home

Copyright by 381 Dizajn. All rights reserved.

Login

Register

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politika privatnosti.

Already have account?

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.